Jeg drømmer om å kunne male!  - men hvor begynner jeg - jeg vet ikke engang hva jeg skal kjøpe inn!” Dette spørsmålet får jeg ofte! 

Jeg forstår at det å gå inn i en kunst utstyrsbutikk og være helt “grønnskolling” er en terskel å overvinne. Likevel er jeg 100 % sikker på at du blir godt tatt imot når du kommer inn og sier at du har lyst til å begynne å male! 

Jeg skal hjelpe deg litt på vei - slik at du kan bestille det du trenger på nettet eller i det minste føle deg litt bedre når du går inn til en forhandler .

jeg vil lære å male - hvor begynner jeg?

       Så hvor begynner du? 

 1. For å male den stilen jeg som oftest lager må du velge akrylmaling. Jeg maler med akryl, fordi det tørker fort og er lettere å rengjøre.  Jeg anbefaler å kjøpe maling av god kvalitet. 
 2. Kjøp inn akrylmaling i de fargene du synes er fine. Hvis du velger rosa, så trenger du ikke ta alle nyansene, men blande med hvit for å få en lysere variant. Ta alltid med hvit og sort slik at du kan blande. Du kan blande akrylmaling på tvers av merker, men ikke blande olje og akryl. 
 3. Kjøp maling av god kvalitet. Du betaler for fargepigmentene i malingen. Disse merkene er gode (det finnes mange ;) 
  Amsterdam (fås hos Tegne.no - + mange steder)
  Golden (hos tegne.no og torso.no) 
  Winsor & Newton (fås hos panduro, torso.no bl.a)
  Liquitex (hos Clas Ohlson)
 4. Kjøp noen rimelige pensler. Har du noe hjemme, så kan du bruke det. Du kan også bruke svamper, kluter, kredittkort og lignende. Penslene rengjør du med vann. 
 5. Lerret, også her har du mange valgmuligheter, men velg noen som er rimelige og ikke alt for store (50x40 er perfekt å starte med) 
 6. last ned mine gratis inspirasjonsvideoer - de finner du på min hjemmeside
 7. Mal over når det er tørt om du ikke er fornøyd! 
Hvor begynne akrylmaling

Handleliste:

Her har jeg valgt blå / turkise toner og noen brune/varme toner. Dette fordi det er farger som henger fint sammen og som er relativt lette å få til! 

 

  Akrylmaling:

 • Amsterdam Standard 120 ml 
 • 105 titanium white
 • 661 turquoise green
 • 227 yellow ochre
 • 403 Vandyck brown 
 • 409 Burnt umber
 • 702 lamp black 
 • 675 Phthalo green
 • 403 Vandyck brown
 • 566 prussian blue phthalo

  Du kan selvfølgelig velg andre farger om du vil! 

Lerret 

Er du helt fersk kan du godt velge maleplater - som er billige og du kan øve deg på. Ellers velger du noen lerret som for eksempel er 50x40 cm - ikke alt for stort i starten.  

Pensler: du kan godt kjøpe rimelige pensler på en malebutikk. Jeg pleier  å kjøpe 3-pakninger med forskjellig bredde. 

Du kan handle i flere forskjellige nettbutikker og hos forhandlere der du bor. Hvis du handler hos www.Tegne.no eller i deres butikker i Oslo, på Ås eller Hobbykjelleren i Bergen så får du 10% rabatt om du bruker denne rabattkoden: hegek21
 

Lykke til!

 

Les mer om kurset her

Kjersti Gaustad Klett


Jeg har hatt gleden av å delta på HegeK sitt malekurs! For meg som knapt nok har malt tidligere, har læringskurve vært bratt. Hege har med sin jordnære og gode  formidlingsevne gitt meg mye kunnskap på kort tid, om både fargelære, komposisjoner og utallige maleteknikker på både store og små format. Er takknemlig for å fått innblikk i HegeK sitt maleunivers. Har disse ukene fått "boostet" kreativiteten og bobler nå over av malelyst.

Venteliste til senere kurs

Nytt kurs starter over påske! 

Sett deg gjerne på ventelisten så er du sikret plass! 

Les mer om kurset her

Sett deg på ventelisten:

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra ArtbyHegeK med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.